Print

Kwaliteitstest Fotoalbum - Saal by Ruben Bellanger

Na de test van de wanddecoratie kreeg ik de mogelijkheid om de fotoalbums van Saal uit te proberen.

Aanbod

Saal heeft bij het aanbod fotoalbums de standaard reeks producten. Ze bieden hier enkel flatlay* aan, waar ik absoluut geen probleem mee heb. Zo toon je je panorama foto's ten minste in volle glorie i.p.v. gestoord te worden met de vouwlijn. Verder heb je een aangename keuze van papiersoorten waarbij ook Artprint papier. Wat de covers betreft valt de keuze wat tegen, maar dit is vooral omdat ik er mijn smaak niet vind. Leuk extraatje is dat je ook extra dikke pagina's kan bestellen, wat alweer bijdraagt aan het kwaliteits-gevoel.

© Saal Digital

© Saal Digital

Bestelprocess

Het bestelprocess van een fotoalbum via de website van saal-digital ging niet vlot. Ik had even tijd nodig om mijn weg te vinden voordat ik effectief een album kon starten. De weg die ik uiteindelijk vond is niet logisch en zal veel mensen tegenhouden om te bestellen: je moet namelijk op het winkelwagentje klikken in de rechterbovenhoek zodat je naar de webshop kan. Daar kan je je album opmaken en bestellen.

Levering

Het pakket word zoals bij de meeste producenten van fotoalbums verzonden in een stevige dikke kartonnen envelop. Elk product in deze envelop zit dan nogmaals verpakt in foam.

Kwaliteit

Ook hier is het op het eerste zicht is duidelijk dat de kwaliteit beter is dan bij de populaire drukwerk sites zoals Drukzo, Flyer, Drukland, Printdeal, enz. Ik ben zelf aangenaam verrast van de kwaliteit van de cover. Deze voelt professioneel aan en ziet er ook zo uit in tegenstelling tot vele andere leveranciers. Het contrast is duidelijker, het zwart is dieper en de print is scherper. Saal biedt ook duidelijk hun ICC-profiel aan zodat je als fotograaf meer controle/zekerheid hebt over je eindresultaat. 

 

IMG_7889.JPG
IMG_7890.JPG

 

 

Kwaliteitstest Wanddecoratie - Saal by Ruben Bellanger

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid producten van Saal uit te proberen met een persoonlijke kortingscode. Aangezien wanddecoratie bij RubenBellanger.eu hoog op de lijst staat van aanbevolen producten, wilde ik dit zeker eens testen.

Aanbod

Saal heeft een groot aanbod van professionele fotoproducten en is zeker een bezoekje waard. Ik heb me voor mijn test vooral bezig gehouden met wanddecoratie waar je keuze hebt tussen Alu-Dibond, Acrylglas, Alu-Dibond Butlerfinish, hardschuimplaat, gallery print en Foto op canvas. Als grafisch vormgever/fotograaf ben ik geen fan van foto op canvas aangezien hier veel kwaliteit verloren gaat vanwege het ruwe canvas oppervlakte. Alles lijkt onscherp en het voelt ook wat goedkoop aan. Alu-Dibond is een zeer populaire keuze en is hierdoor ook een product dat bijna overal verkrijgbaar is. De kwaliteit hiervan is meestal goed tot zeer goed.

Bestelprocess

Het bestelprocess via de website van saal-digital ging niet zo vlot als ik verwacht had. Dit vooral door de persoonlijke kortingscode dat niet juist werd afgerekend. Maar buiten dit viel het goed mee. De website werkt naar behoren en is redelijk duidelijk.

Levering

IMG_7302.JPG

Het pakket word zoals bij de meeste producenten van wanddecoratie verzonden in een stevige dikke kartonnen envelop. Elk product in deze envelop zit dan nogmaals apart verpakt zoals te zien is op de foto. Dan zit er nog bovenop de foto een beschermlaagje zodat dit oppervlak niet beschadigd of zelf vuil kan worden voor je het in je handen krijgt.

 

Kwaliteit

Bij het eerste zicht is het al duidelijk dat de kwaliteit beter is dan bij de populaire drukwerk sites zoals drukzo, flyer, drukland, printdeal, enz. Deze bieden enorm veel aan, waaronder ook wanddecoratie op dibond, forex, canvas, hout, plexiglas, spiegel, ... maar daar ligt dan ook hun zwakte. Ze zijn gespecialiseerd in drukwerk allerhande, niet in fotoprints zoals bv Saal. Het verschil zie je direct. Het contrast is duidelijker, het zwart is dieper en de print is scherper. Saal bied ook duidelijk hun ICC-profiel aan zodat je als fotograaf meer controle/zekerheid hebt over je eindresultaat. 

Wat het verschil betreft tussen de acryl- en de gallery print, geeft de naamgeving wel een hint. De gallery print is echt wel een aanrader voor gebruik bij galerijen, tentoonstellingen en dergelijke. Ze zijn extra stevig en zullen regelmatige verplaatsingen en handelingen beter verdragen. Voor in je woonruimte is dan een acryl print ideaal. Geen onnodige dikte en een mooi afgewerkt geheel.

IMG_7304.JPG

Conclusie

Persoonlijk zet ik Saal op mijn lijstje van leveranciers van wanddecoratie waar ik zeker nog zal bestellen. Het enige waar ik nog zal op letten en vergelijken zijn de prijzen en de aanbiedingen.

Hartelijk dank aan Saal Digital Nederland voor de opportuniteit om enkele producten te kunnen testen.

#SaalDigitalNederland