Kwaliteitstest Wanddecoratie - Saal / by Ruben Bellanger

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid producten van Saal uit te proberen met een persoonlijke kortingscode. Aangezien wanddecoratie bij RubenBellanger.eu hoog op de lijst staat van aanbevolen producten, wilde ik dit zeker eens testen.

Aanbod

Saal heeft een groot aanbod van professionele fotoproducten en is zeker een bezoekje waard. Ik heb me voor mijn test vooral bezig gehouden met wanddecoratie waar je keuze hebt tussen Alu-Dibond, Acrylglas, Alu-Dibond Butlerfinish, hardschuimplaat, gallery print en Foto op canvas. Als grafisch vormgever/fotograaf ben ik geen fan van foto op canvas aangezien hier veel kwaliteit verloren gaat vanwege het ruwe canvas oppervlakte. Alles lijkt onscherp en het voelt ook wat goedkoop aan. Alu-Dibond is een zeer populaire keuze en is hierdoor ook een product dat bijna overal verkrijgbaar is. De kwaliteit hiervan is meestal goed tot zeer goed.

Bestelprocess

Het bestelprocess via de website van saal-digital ging niet zo vlot als ik verwacht had. Dit vooral door de persoonlijke kortingscode dat niet juist werd afgerekend. Maar buiten dit viel het goed mee. De website werkt naar behoren en is redelijk duidelijk.

Levering

IMG_7302.JPG

Het pakket word zoals bij de meeste producenten van wanddecoratie verzonden in een stevige dikke kartonnen envelop. Elk product in deze envelop zit dan nogmaals apart verpakt zoals te zien is op de foto. Dan zit er nog bovenop de foto een beschermlaagje zodat dit oppervlak niet beschadigd of zelf vuil kan worden voor je het in je handen krijgt.

 

Kwaliteit

Bij het eerste zicht is het al duidelijk dat de kwaliteit beter is dan bij de populaire drukwerk sites zoals drukzo, flyer, drukland, printdeal, enz. Deze bieden enorm veel aan, waaronder ook wanddecoratie op dibond, forex, canvas, hout, plexiglas, spiegel, ... maar daar ligt dan ook hun zwakte. Ze zijn gespecialiseerd in drukwerk allerhande, niet in fotoprints zoals bv Saal. Het verschil zie je direct. Het contrast is duidelijker, het zwart is dieper en de print is scherper. Saal bied ook duidelijk hun ICC-profiel aan zodat je als fotograaf meer controle/zekerheid hebt over je eindresultaat. 

Wat het verschil betreft tussen de acryl- en de gallery print, geeft de naamgeving wel een hint. De gallery print is echt wel een aanrader voor gebruik bij galerijen, tentoonstellingen en dergelijke. Ze zijn extra stevig en zullen regelmatige verplaatsingen en handelingen beter verdragen. Voor in je woonruimte is dan een acryl print ideaal. Geen onnodige dikte en een mooi afgewerkt geheel.

IMG_7304.JPG

Conclusie

Persoonlijk zet ik Saal op mijn lijstje van leveranciers van wanddecoratie waar ik zeker nog zal bestellen. Het enige waar ik nog zal op letten en vergelijken zijn de prijzen en de aanbiedingen.

Hartelijk dank aan Saal Digital Nederland voor de opportuniteit om enkele producten te kunnen testen.

#SaalDigitalNederland