Kwaliteitstest Fotoalbum - Saal / by Ruben Bellanger

Na de test van de wanddecoratie kreeg ik de mogelijkheid om de fotoalbums van Saal uit te proberen.

Aanbod

Saal heeft bij het aanbod fotoalbums de standaard reeks producten. Ze bieden hier enkel flatlay* aan, waar ik absoluut geen probleem mee heb. Zo toon je je panorama foto's ten minste in volle glorie i.p.v. gestoord te worden met de vouwlijn. Verder heb je een aangename keuze van papiersoorten waarbij ook Artprint papier. Wat de covers betreft valt de keuze wat tegen, maar dit is vooral omdat ik er mijn smaak niet vind. Leuk extraatje is dat je ook extra dikke pagina's kan bestellen, wat alweer bijdraagt aan het kwaliteits-gevoel.

© Saal Digital

© Saal Digital

Bestelprocess

Het bestelprocess van een fotoalbum via de website van saal-digital ging niet vlot. Ik had even tijd nodig om mijn weg te vinden voordat ik effectief een album kon starten. De weg die ik uiteindelijk vond is niet logisch en zal veel mensen tegenhouden om te bestellen: je moet namelijk op het winkelwagentje klikken in de rechterbovenhoek zodat je naar de webshop kan. Daar kan je je album opmaken en bestellen.

Levering

Het pakket word zoals bij de meeste producenten van fotoalbums verzonden in een stevige dikke kartonnen envelop. Elk product in deze envelop zit dan nogmaals verpakt in foam.

Kwaliteit

Ook hier is het op het eerste zicht is duidelijk dat de kwaliteit beter is dan bij de populaire drukwerk sites zoals Drukzo, Flyer, Drukland, Printdeal, enz. Ik ben zelf aangenaam verrast van de kwaliteit van de cover. Deze voelt professioneel aan en ziet er ook zo uit in tegenstelling tot vele andere leveranciers. Het contrast is duidelijker, het zwart is dieper en de print is scherper. Saal biedt ook duidelijk hun ICC-profiel aan zodat je als fotograaf meer controle/zekerheid hebt over je eindresultaat. 

 

IMG_7889.JPG
IMG_7890.JPG